2 Step

2 Step is een gemakkelijk te leren kaartspel. De bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk kaarten van dezelfde soort of van dezelfde waarde op elkaar te stapelen. Hierbij kan de keuze gemaakt worden om direct de kaarten te stapelen, of te wachten op de volgende kaart om een hogere score te verkrijgen, wat natuurlijk risico’s met zich meebrengt.. De keuze is aan u!

Doel: stapel zoveel mogelijk kaarten
Aantal spelers: 1
Benodigdheden: 52 kaarten

Het speelveld bestaat in totaal uit 20 speelvlakken. In het eerste speelvlak ligt de pot en in het laatste is de papierversnipperaar. De 52 kaarten waarmee gespeeld wordt liggen omgekeerd in de pot. Er worden twee kaarten omgekeerd waarmee het spel gestart wordt. De eerste twee speelvlakken zijn zo al gespeeld. Van de pot raap je vervolgens de kaarten één voor één en plaats je in de speelvlakken.

Nu is het de bedoeling zo veel mogelijk punten te gaan verzamelen door stapels te maken. Je kan een kaart opstapelen wanneer deze van dezelfde kleur of waarde is. Er kan alleen teruggestapeld worden, niet vooruit. De kaart van dezelfde waarde pak je op, en sleep je terug naar andere kaart toe. Zo liggen er twee kaarten op elkaar. Als er geen kaarten meer zijn van dezelfde waarde pak je uit de pot een nieuwe kaart, net zolang tot je weer kan terugstapelen, en zo punten verdiend.

Bij de eerste zet kan alleen de voorste kaart die verplaatst worden. Als je een kaart echter twee plaatsen teruglegt, dan wordt het mogelijk meerdere kaarten te verplaatsen. Hierdoor kun je steeds verder terugstapelen en zo combinaties maken.

Het spel is afgelopen wanneer alle kaarten zijn gestapeld, of wanneer je alle speelvlakken hebt gebruikt, en in de papierversnipperaar bent beland.

Punten scoren
Kaarten plaatsen
Per kaart die je verplaatst verdien je 10 punten.Combo bonus
Als je per beurt meer dan 1 kaart verplaatst,krijg je telkens 5 bonuspunten per kaart.

Aantal kaarten Punten
1 kaart 10 punten
2 kaarten 15 punten
3 kaarten 20 punten
4 kaarten 25 punten
5 of meer kaarten 30 punten + eenmalige bonus van 70!

Stapelbonus
Hoe hoger je stapels,hoe meer punten je verdient.
05 kaarten = 25 punten
10 kaarten = 35 punten
15 kaarten = 45 punten
20 kaarten = 55 punten
25 kaarten = 65 punten
30 kaarten = 75 punten
35 kaarten = 85 punten
40 kaarten = 95 punten
45 kaarten = 105 punten
50 kaarten = 115 punten

Veel speelplezier met het kaartspel 2step !